Szarvasgomba térképezés

Szarvasgomba térképezés

Ha kíváncsi rá, hogy van-e szarvasgomba a lakóhelye környékén, kedvenc kirándulóhelyén, esetleg saját erdejében, hívjon, segítünk! Szarvasgomba térképezés szolgáltatásunk keretében a következőket ajánljuk Önnek:

Az Ön által megadott területen (pl. egy település környékén) részletes térképek alapján javaslatot teszünk, hogy hol érdemes szarvasgombát keresni.
Gombász szakértőink az Ön társaságában egy nap alatt átvizsgálják a területet, és kiképzett kutyák segítségével megpróbálnak minél több szarvasgombát gyűjteni.

Az így gyűjtött gomba Önt illeti. Ha kívánja, a forgalomképes darabokat megvásároljuk. Megtörtént már, hogy a begyűjtött gomba értéke meghaladta a gombász napidíját, és a térképezés költsége a megrendelő számára azonnal megtérült.

A fontosabb lelőhelyeket térképen rögzítjük, és a bejárás végén átadjuk Önnek.

Egyéb tudnivalók:
Az átvizsgálást legjobb szeptember és december között végezni, mert ebben az időszakban a legtöbb Magyarországon honos faj terem.

Az egy nap alatt átvizsgálható terület természetesen függ a terepviszonyoktól, a talált gomba mennyiségétől (minél többet találunk, annál tovább tart), de jellemzően egy nap alatt át lehet vizsgálni egy átlagos település külterületét.

Az átvizsgálás díja 40.000.- Ft napidíjból és utazási költségtérítésből áll. Utazási költségtérítést Budapest 30 km-es körzetében nem kérünk, ennél távolabbi hely esetén 20 Ft/km. A díj könnyen csökkenthető, ha több érdekelt együtt rendeli meg a szolgáltatást.

Amennyiben az átvizsgálás eredménye alapján úgy dönt, hogy szarvasgombát kíván keresni,

tájékoztatjuk a további teendőkről, lehetőségekről.

Telefon: +36 70 340 5530
E-mail: info@www.szarvasgomba.hu